Organisatie/Structuur

Proyecto Yannick bestaat eigenlijk uit twee nauw samenhangende delen:

Associatie  Proyecto Yannick in Peru
Stichting Proyecto Yannick in Nederland

Hieronder zullen we beiden nader toelichten.

De associatie Proyecto Yannick
Begin 2008 zijn we informeel begonnen met de eerste voorzichtige stapjes van het project. We zijn op zoek gegaan naar andere ouders met kinderen met Downsyndroom en hebben wekelijks bijeenkomsten georganiseerd voor hen en andere belangstellenden. We hebben zo lang mogelijk gewacht met het formaliseren van het project in Peru, omdat dat een hoop kosten en extra administratie met zich meebrengt. Toen we echter in 2011 begonnen zijn met het aannemen van personeel was er niet meer aan te ontkomen.

De Associatie  Proyecto Yannick heeft vrijwel dezelfde doelstellingen als de stichting, maar zorgt voor de daadwerkelijke uitvoering van de plannen ter plekke in Celendín, Peru.

De Associatie is geregistreerd onder nummer RUC 20491842394

Het bestuur bestaat uit Susan van der Wielen (presidenta), Vilzeth Vásquez Bazán en Milton Sanchez Cubas (secretaria).

Stichting Proyecto Yannick
Toen we eind 2008 het gevoel kregen dat we er serieus mee verder wilden gaan, hebben we besloten om het project een formeel tintje te geven door het notarieel te registreren als stichting in Nederland. We hoopten dat daarmee onze inspanningen serieus genoeg zouden worden genomen om donateurs te kunnen werven. Zonder financiële steun is het helaas niet mogelijk om de plannen ten uitvoer te brengen. 

De Stichting en de Associatie  vormen samen het daadwerkelijke project, waarbij de stichting met name dient om de benodigde financiën te verkrijgen.

De stichting is geregistreerd bij de KvK onder nummer 09188077

We zoeken nog nieuwe bestuursleden en vrijwilligers!